Shopping Cart

No products in the cart.

Odškodnina

Vsakemu se lahko zgodi. Zato smo razvili najbolj preprosto pot do primerne odškodnine na trgu. Natipkaj, kje, kdaj in kaj se je zgodilo, poslikaj zdravniško dokumentacijo in pošlji. To je vse.

Odškodnine na mojzastopnik.si

Razlika med odškodnino in zavarovalnino

V praksi to pogosto zamenjujemo. Poglejmo, kaj je odškodnina in kaj zavarovalnina.

Razlika med odskodnino in zavarovalnino

Odškodnina je denarno nadomestilo iz naslova odškodninske odgovornosti. Je obveznost odgovorne osebe povrniti oškodovancu škodo, za katero odgovarja, in pravica oškodovanca, da povrnitev te škode tudi zahteva.
Tako, strokovno povedano.
Po domače povedano: gre za denar, ki ti pripada, če je nekdo kriv za tvoje poškodbe. Razen v primeru zavarovanja AO plus, ni pomembno, kakšna zavarovanja imaš sklenjena.

Zavarovalnina je denar, ki se za poškodbe, ki jih utrpiš zaradi nezgode, izplača na podlagi tvojih sklenjenih zavarovanj.

Dajmo še razčistit, kaj je za zavarovalnice nezgoda:

To je od tvoje volje neodvisen dogodek, ki nenadoma vpliva na tvoje telo. Če na primer nerodno stopiš ali težko dvigneš, ne dobiš iz naslova nezgodnega zavarovanja nič.

Kdaj lahko zahtevam odškodnino?

Odškodnino lahko uveljavljaš v treh letih od nezgode. Najpogostejši razlogi za uveljavljanje odškodnine so:

odškodnina za poškodbo v prometni nesreči

Prometna nesreča

Do odškodnine so upravičeni vsi potniki v vozilu iz naslova osnovnega avtomobilskega zavarovanja, prav tako pa tudi voznik povzročitelj nesreče. Pogoj za izplačilo v primeru povzročitve nesreče je sklenjeno zavarovanje AO plus.

odškodnina za poškodbo na delovnem mestu

Poškodba pri delu

Odškodnino lahko zahtevaš v primeru poškodbe na delovnem mestu, na službenem potovanju ali če na delovnem mestu ni bilo ustrezno poskrbljeno za varnost. Večinoma imajo podjetja za to sklenjeno zavarovanje odgovornosti.

odškodnina za poškodbo na javni površini

Poškodba na javni površini

Za poškodbe na javni površini štejejo nesreče na cesti, pločniku, trgu, v javnem prevozu ali javnem zborovanju, na organiziranem koncertu, na smučišču, kopališču, plaži, ipd…tudi v teh primerih ti pripada odškodnina, bo pa trajalo…

Kako lahko zahtevam odškodnino?

To je najlažji del celega postopka. Edini namreč omogočamo oddajo zahtevka za odškodnino kar preko spleta. In to še ni vse – odvetniška pisarna začne z delom takoj naslednji dan!

Zaključi zdravljenje

Dokler zdravljenje traja, ne uveljavljaj odškodnine, ker posledice in čas zdravljenja niso znani. Najprej se v miru pozdravi.

Zberi dokumentacijo

Zberi vse poškodbene liste, izvide, odpustnice in kopijo zdravniške dokumentacije. Dobiš jo pri svojem zdravniku.

Zahtevek za odskodnino preko spleta na mojzastopnik.si

Oddaj zahtevek

Obišči aplikacijo Zahtevek za odškodnino. Vnesi vse podatke, ki jih imaš, naloži vso dokumentacijo in podpiši pooblastilo.

Najpogostejša vprašanja

Kaj vas glede odškodnin najbolj zanima.

Najpogostejsa vprasanja

Kakšno dokumentacijo potrebujem?

Potrebuješ vso zdravniško dokumentacijo, ki si jo prejel tekom zdravljenja, dokazila o bolniški, zmanjšanju plače, ipd…potrebna dokumentacija je navedena v aplikaciji Odškodnina. Klikni na rdečo ikono z zdravnikom in sledi postopku. Ne moreš zgrešiti in ničesar pokvariti.

Kako odškodnino dobim?

Na to vprašanje ni univerzalnega odgovora. Vsak primer se presoja individualno, višina odškodnine pa je odvisna od toliko faktorjev, da jih tu sploh ne moremo našteti. Vpliva namreč skorajda vse: koliko let imaš, kje delaš, kako živiš, s čim se ukvarjaš, koliko zaslužiš, kako je do nezgode prišlo, itd….Lahko pa ti obljubimo, da se bomo maksimalno potrudili.

Kako dolgo traja postopek do izplačila?

V povprečju, če so vsa dejstva znana, vsa dokumentacija zbrana in se strinjaš s ponudbo zavarovalnice, traja postopek kakšen mesec dni. V večini primerov, zaradi pogajanja z zavarovalnico, zbiranja dodatnih informacij, ipd., traja dlje.

Kako pridem do izplačila?

Do izplačila lahko prideš na dva načina: z nakazilom na tvoj TRR ali z osebnim dvigom gotovine pri odvetniku.

Koliko me storitev stane?

Vse do izplačila odškodnine te ne stane nič. Ko je zahtevek uspešno zaključen, je strošek naše storitve 7% višine odškodnine. Odvetniško pisarno večinoma plača zavarovalnica po veljavnem ceniku in zate ponavadi ne predstavlja dodatnega stroška. Kadar temu ni tako, te o tem seveda prej obvestimo.
Če je potrebno zavarovalnico tožiti, pa prav tako. Stroške sodnih taks namreč nosiš ti.

Zakaj bi izbral vas?

Odškodnino lahko zahtevaš direktno od zavarovalnice, s pomočjo enega od podjetij, ki se ukvarja z odškodninami, ali s pomočjo odvetnika. Odškodnina, zahtevana s pomočjo odvetnika, je praviloma višja od tiste, ki jo zahtevaš direktno od zavarovalnice. Vendar – tako preprostega postopka, kot je naš, ne najdeš nikjer. Združujemo vse prednosti, ki jih oddaja zahteva z odvetnikom prinaša, z lagodnostjo oddaje zahtevka preko spleta. Nikamor ti ni treba hoditi. Po vrhu vsega je cena storitve nižja kot pri večini ponudnikov.