Zavarovanje plovil

Od 50 €

Šifra: plovilo Kategoriji: , Oznake: , , ,

Opis

Zavarovanje plovil je namenjeno tistim med vami, ki obožujete morje. In to tako zelo, da ste nabavili lasten čoln, jet-ski, jadrnico ali celo jahto.

Kot pri vseh vozilih, cestnih ali vodnih, velja, da ga moraš zavarovati, če želiš uživati brez skrbi. Bodisi zaradi morebitnih kazni ali česa hujšega.
Odvisno od tega, za kakšno plovilo gre, ga lahko zavaruješ osnovno (za primer povzročitve škode tretjim osebam in njihovim stvarem) in/ali kasko (gre za zavarovanje vašega plovila v primeru ujme, lastne smole ali nepridipravov). Vodnih skuterjev in gumenjakov z mehkim dnom kasko žal ne moremo zavarovati. Ponuja pa to Zavarovalnica Adriatic, s katero ne sodelujemo.
Cena je v osnovi odvisna od območja plovbe, moči motorja in vrednosti plovila z dodatno opremo.

Kaj potrebuješ za zavarovanje plovil?

Potrebuješ registrsko številko plovila, plovno dovoljenje oz. datum veljavnosti plovnega dovoljenja, račun, če gre za nakup novega plovila, osnovne podatke o plovilu in motorju, ki ga želiš zavarovati, računalnik ali pametni telefon in 2 minuti časa.

V kolikor še nimaš registrske številke, pokliči na Luško Kapetanijo in se naroči na registracijo. Ob tem ti naj sporočijo tudi registrsko številko.

 

Nasveti za uporabo

Kako oddati povpraševanje:

  • pripravi plovno dovoljenje (zaradi podatkov o trupu in motorju)
  • vnesi podatke
  • izberi zavarovanja in področje plovbe
  • poslikaj plovilo in druge pomembne dokumente
  • klikni Naroči ponudbo
  • vnesi svoje podatke, podpiši in Zaključi nakup

Koristno:
Za razlage pojmov v posameznem vprašanju se pomakni na vprašaj.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Zavarovanje plovil”