Shopping Cart

No products in the cart.

Politika zasebnosti

 1. Splošne določbe

1.1. Spletna trgovina mojzastopnik.si, ki jo upravlja [Ime podjetja], se zavezuje, da bo skrbno varovala zasebnost svojih uporabnikov ter se obvezuje, da bo pri zbiranju, uporabi in hrambi osebnih podatkov delovala v skladu z veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov, vključno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

1.2. S to politiko zasebnosti so urejene obveznosti in odgovornosti uporabnikov, ki se nanašajo na varstvo osebnih podatkov pri uporabi spletne trgovine mojzastopnik.si.

 1. Zbiranje osebnih podatkov

2.1. Pri uporabi spletne trgovine mojzastopnik.si se lahko zbirajo različni osebni podatki uporabnika, kot so:

 • ime in priimek,
 • naslov,
 • datum rojstva,
 • davčna številka,
 • telefonska številka,
 • e-poštni naslov,
 • podpis.

2.2. Spletna trgovina mojzastopnik.si zbira osebne podatke uporabnikov za namene priprave zavarovalnih ponudb ali za namen sklepanja zavarovanj, kar je v skladu z zakonodajo s področja zavarovalništva.

2.3. Osebni podatki uporabnikov se lahko zbirajo tudi ob uporabi piškotkov in podobnih tehnologij, ki jih spletna trgovina mojzastopnik.si uporablja za izboljšanje uporabniške izkušnje in za analizo obiskov spletne strani.

2.4. Spletna trgovina mojzastopnik.si ne zbira osebnih podatkov, ki niso potrebni za izpolnitev svojih zakonskih obveznosti ali za opravljanje storitev, ki jih uporabnik zahteva.

 1. Uporaba osebnih podatkov

3.1. Osebni podatki uporabnikov se uporabljajo izključno za namene, za katere so bili zbrani.

3.2. Spletna trgovina mojzastopnik.si uporablja osebne podatke uporabnikov za naslednje namene:

 • za pripravo zavarovalnih ponudb,
 • za sklepanje zavarovanj,
 • za obdelavo plačil in izstavljanje računov,
 • za obveščanje uporabnikov o novostih, popustih in drugih marketinških aktivnostih spletnega mesta, za kar mora uporabnik izrecno soglašati,
 • za izvajanje statistične analize in izboljševanje delovanja spletnega mesta.

3.3. Spletna trgovina mojzastopnik.si lahko uporabnikom pošilja tudi e-novice, če so izrecno privolili v prejemanje le-teh. Uporabnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za prejemanje e-novic preko povezave v prejetih sporočilih ali preko kontaktnega obrazca na spletni strani.

 1. Dostop do osebnih podatkov

4.1. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva vpogled v svoje osebne podatke, ki jih ima spletna trgovina mojzastopnik.si in pravico do popravka ali izbrisa svojih osebnih podatkov.

4.2. Zahtevek za vpogled v osebne podatke, popravek ali izbris lahko uporabnik posreduje spletni trgovini mojzastopnik.si preko kontaktnega obrazca na spletni strani ali preko elektronske pošte na naslov info@mojzastopnik.si.

4.3. Spletna trgovina mojzastopnik.si bo zahtevke uporabnikov obravnavala v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in v najkrajšem možnem času.

 1. Hramba osebnih podatkov

5.1. Spletna trgovina mojzastopnik.si hrani osebne podatke uporabnikov zgolj toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, za katerega so bili zbrani.

5.2. V primeru, da je hramba osebnih podatkov potrebna zaradi zakonskih obveznosti ali za uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov, se osebni podatki hrani za daljše obdobje, kot je običajno.

5.3. Spletna trgovina mojzastopnik.si je dolžna zagotavljati ustrezno varstvo osebnih podatkov uporabnikov, da se ti ne izgubijo, ne poškodujejo ali uničijo, neovirano se prenašajo, spreminjajo ali uničijo.

 1. Piškotki

6.1. Spletna trgovina mojzastopnik.si uporablja piškotke in podobne tehnologije, ki omogočajo, da se na napravo uporabnika shranijo nekatere informacije. Piškotki se uporabljajo za izboljšanje delovanja strani in uporabniške izkušnje
6.2. S piškotki se zbirajo podatki o uporabi spletnega mesta, ki omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo, prilagajanje vsebin uporabnikom ter izvajanje statistične analize.

6.3. Uporabnik lahko kadarkoli sam odloči, ali dovoljuje uporabo piškotkov ali ne. V primeru, da uporabnik ne dovoli uporabe piškotkov, se mu nekateri deli spletnega mesta morda ne bodo prikazovali pravilno ali delovali optimalno.

 1. Varovanje osebnih podatkov

7.1. Spletna trgovina mojzastopnik.si je zavezana k varovanju osebnih podatkov uporabnikov in k spoštovanju veljavne zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.

7.2. Za zagotavljanje ustrezne ravni varnosti osebnih podatkov spletna trgovina mojzastopnik.si uporablja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe ter postopke za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do osebnih podatkov, njihove izgube, poškodovanja ali uničenja.

7.3. Spletna trgovina mojzastopnik.si ne deli osebnih podatkov uporabnikov z nepooblaščenimi tretjimi osebami. Osebni podatki se lahko posredujejo tretjim osebam le v primeru, da je to potrebno za izpolnitev pravnih obveznosti ali če uporabnik da izrecno privolitev za posredovanje podatkov.

 1. Spremembe politike zasebnosti

8.1. Spletna trgovina mojzastopnik.si si pridržuje pravico do spremembe te politike zasebnosti kadarkoli. Vsaka sprememba bo objavljena na spletni strani in bo začela veljati takoj po objavi.

 1. Kontaktni podatki

9.1. Za vsa vprašanja, pripombe ali zahteve glede varstva osebnih podatkov lahko uporabniki stopijo v stik s spletno trgovino mojzastopnik.si preko kontaktnega obrazca na spletni strani ali preko elektronske pošte na naslov info@mojzastopnik.si.

9.2. Spletna trgovina mojzastopnik.si si bo prizadevala, da bo odgovorila na vsa vprašanja, pripombe ali zahteve uporabnikov v najkrajšem možnem času.

To politiko zasebnosti sprejema spletna trgovina mojzastopnik.si in začne veljati takoj.