Moj račun Košarica0 pokliči

Politika zasebnosti

S 25.5.2018 je začela veljati uredba GDPR. Ker nam življenje diktirajo birokrati, smo bili prisiljeni sestaviti to čudovito čtivo. Verjetno ti bo v njem še manj jasno kot nam, kaj piše.

Ker smo v zavarovalništvu že 18 let, si lahko misliš, da ne tekamo na kratke proge in želim obstajati še dolgo. Zato s tvojimi podatki ne bomo počeli nič drugega, kot to, kar nam naročiš, da počnemo, s par prijetnimi presenečenji tu in tam, ter nekimi stvarmi za lažje razumevanje delovanja te strani. Ne bomo jih prodajali drugim v marketinške namene in ne bomo ti polnili tvojih socialnih zidov in poštnih predalov.  Ampak, če si tehnični tip ali tipica, izvoli prebrati še uradni del:

Na mojzastopnik.si, ki je dostopen na https://mojzastopnik.si, je ena od naših glavnih prioritet zasebnost naših obiskovalcev. Ta dokument o zasebnosti vsebuje vrste informacij o podatkih, ki jih zbira in posname mojzastopnik.si ter kako jih uporablja.


Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Naročanje zavarovalnih ponudb, sklepanje zavarovalnih pogodb in odškodninski zahtevki

Medtem ko obiščete našo spletno stran, bomo sledili:

 • Aplikacijam, ki ste si jih ogledali: to bomo uporabili, na primer, za prikaz aplikacij, ki ste jih nedavno ogledali
 • Lokacija, naslov IP in vrsta brskalnika: to bomo uporabili za namene, kot so ocenjevanje davkov in pošiljanje
 • Naslov za dostavo: vas bomo prosili, da vnesete to, da bomo na primer ocenili pošiljanje, preden boste oddali naročilo, in vam poslali naročilo!
 • Uporabili bomo tudi piškotke, da bi spremljali vsebino košarice, medtem ko brskate po našem spletnem mestu.

Ko oddate naročilo, vas bomo prosili, da nam posredujete podatke, vključno z:

 • vašim imenom in priimkom,
 • naslovom za izstavitev računa, naslovom za dostavo,
 • e-poštnim naslovom,
 • telefonsko številko,
 • številko TRR in neobveznimi podatki o računu, kot so uporabniško ime in geslo.

Te podatke bomo uporabili za namene, kot so:

 • Pošiljanje informacij o vašem računu in naročilu
 • Pošiljanje ponudb in zavarovalnih pogodb
 • Odgovori na vaše zahteve, vključno z vračili in pritožbami
 • Proces plačila in preprečevanje goljufij
 • Nastavitev vašega računa za našo trgovino
 • Upoštevanje vseh pravnih obveznosti, ki jih imamo, na primer izračun davkov
 • Izboljšanje naše ponudbe
 • Pošiljanje tržnih sporočil, če se odločite, da jih boste prejemali
 • Če ustvarite račun, bomo shranili vaše ime, naslov, datum rojstva, davčno številko, e-poštno številko in telefonsko številko, ki bodo uporabljeni za avtomatsko izplonitev zahtevanih podatkov v zaključku naročila za prihodnja naročila.

Na splošno hranimo podatke o vas, dokler potrebujemo informacije za namene, za katere zbiramo in uporabljamo, in nismo zakonsko zavezani, da jih še naprej hranimo. Na primer, podatke o naročilu bomo hranili 10 let za davčne in računovodske namene. To vključuje vaše ime, datum rojstva, davčno številko, e-poštni naslov in naslove za obračun in dostavo.

Shranili bomo tudi komentarje ali mnenja, če jih želite zapustiti.

Socialna omrežja

V primeru prijave oz. registracije s socialnim omrežjem vaše podatke o javnem profilu zbiramo samo z vašim soglasjem, ki ga dodelite, preden začnete s socialnim prijavljanjem, iz socialnega omrežja, ki se uporablja za prijavo na naši spletni strani. Ti podatki vključujejo vaše ime, priimek, e-poštni naslov, povezavo s svojim profilom družabnih omrežij, edinstven identifikator, povezavo do avatar profila. Ti podatki se uporabljajo za ustvarjanje vašega uporabniškega računa na naši spletni strani. To soglasje lahko kadarkoli prekličete tako, da nam pošljete e-poštno sporočilo.

Vdelali smo pripomoček za Facebook, ki vam omogoča, da si ogledate število like-ov / delitev / priporočil in podobno / delite / priporočite naše spletne strani. Ta pripomoček lahko zbira vaš naslov IP, User agent vašega spletnega brskalnika, shranjuje in pridobi piškotke v vašem brskalniku, vnese dodatno sledenje in spremlja vaše interakcije s pripomočkom, vključno s povezavo vašega računa Facebook z vsemi ukrepi, ki jih izvajate v pripomočku (na primer »Všeč / skupna raba / priporočanje« na naši spletni strani), če ste prijavljeni v Facebook. Če želite več informacij o tem, kako se ti podatki lahko uporabijo, si oglejte pravilnik o zasebnosti za Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/update

Na naši spletni strani uporabljamo Twitter Tweet gradnik. Kot rezultat, naša spletna stran zahteva strežnike v Twitterju, da lahko tweetate naše spletne strani z uporabo vašega računa Twitter. Te zahteve omogočajo, da je vaš naslov IP viden Twitterju, ki ga lahko uporabi v skladu s svojo politiko o zasebnosti podatkov: https://twitter.com/en/privacy#update

Na naši spletni strani uporabljamo gradnik GooglePlus. Zato naša spletna stran zahteva, da Googlovim strežnikom omogočite, da svoje spletne strani delijo z vašim računom GooglePlus. Te zahteve omogočajo, da vaš naslov IP vidijo v Googlu, ki ga lahko uporabi v skladu s svojim pravilnikom o zasebnosti podatkov: https://policies.google.com/privacy

Obveščanje o novostih in čestitke

Spletna stran mojzastopnik.si za prijavo na novičke o obveščanju po e-mailu o novih objavah in za pošiljanje čestitk (rojstni dan, novo leto, verski prazniki, ipd…), kakor tudi za sinhronizacijo podatkov, uporablja Gist. Več o njihovi politiki zasebnosti in varstvu podatkov si preberite na: https://getgist.com/privacy/

Google analitika

Google Analytics uporabljamo za sledenje deljenju vsebin naše spletne strani na socialnih omrežjih in za spremljanje statistike te spletne strani. Google samodejno zbira in shranjuje določene podatke v dnevnike strežnika, ki vsebujejo informacije o dogodkih naprave, kot so zrušitve, sistemska dejavnost, nastavitve strojne opreme, vrsta brskalnika, jezik brskalnika, datum in čas vaše zahteve in referenčnega URL-ja, piškotke, ki lahko edinstveno prepoznajo vaš brskalnik ali vaš Google Račun, v skladu s svojim pravilnikom o zasebnosti podatkov: https://policies.google.com/privacy

Komentarji

Ko obiskovalci zapustijo komentarje na spletnem mestu, zbiramo podatke, ki so prikazani v obrazcu za komentiranje, in tudi naslov IP-ja obiskovalca in uporabniški niz brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Storitvi Gravatar se lahko zagotovi anonimiziran niz, ustvarjen z vašega e-poštnega naslova (imenovano tudi hash), da preverite, ali jo uporabljate. Politika zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po potrditvi vašega komentarja je vaša slika profila prikazana javnosti v okviru vašega komentarja. Avatar oz. profilna slika se prikaže tudi ob povezavi vašega računa z izbranim socialnim omrežjem.

Mediji

Ob naročanju ponudb, sklepanju zavarovanj in oddaji zahtevka za odškodnino v naših aplikacijah od vas zahtevamo, da naložite določene datoteke, ki jih potrebujemo. Te datoteke niso vidne zunanjim obiskovalcem, služijo le kot dokazila za namen, kot izhaja iz posamezne aplikacije.

Moj zastopnik.si, Mark Ogner s.p. bo vaše osebne podatke hranil samo toliko časa, kolikor je potrebno za namene, določene v tem pravilniku o zasebnosti. Vaše podatke bomo obdržali in uporabljali v obsegu, ki je potreben za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti, reševanje sporov in uveljavljanje naših pravilnikov.

Kakšne pravice imate nad vašimi podatki

Če ste rezident Evropskega gospodarskega prostora (EGP), imate določene pravice do varstva podatkov. Če želite biti obveščeni o tem, katere osebne podatke o vas imamo, in če jih želite odstraniti iz naših sistemov, nam pišite.

V določenih okoliščinah imate naslednje pravice za zaščito podatkov:

 • Pravica do dostopa, posodobitve ali brisanja informacij, ki jih imamo o vas
 • Pravica do popravka
 • Pravica do ugovora
 • Pravica do omejitve
 • Pravica do prenosljivosti podatkov
 • Pravica do odvzema dovoljenja

 
Datoteke dnevnika

mojzastopnik.si sledi standardnemu postopku uporabe log datotek. Te datoteke prikažejo obiskovalce ob obisku spletnih mest. Vse gostujoče družbe to naredijo in so del analitike gostiteljskih storitev. Podatki, zbrani z datotekami dnevnika, vključujejo naslove internetnega protokola (IP), vrste brskalnika, ponudnika internetnih storitev (ISP), datuma in časnega žiga, strani za sklicevanje / izstopa in morebitno število klikov. Ti niso povezani z nobenim osebnim prepoznavnim podatkom. Namen informacij je analizirati trende, upravljanje spletne strani, sledenje gibanju uporabnikov na spletnem mestu in zbiranje demografskih informacij.


Piškotki

Kot katera koli druga spletna stran, mojzastopnik.si uporablja “piškotke”. Ti piškotki se uporabljajo za shranjevanje informacij, vključno z nastavitvami obiskovalcev, in strani na spletni strani, do katerih je obiskovalec dostopal ali jih obiskal. Informacije se uporabljajo za optimiziranje izkušenj uporabnikov, tako da prilagodite vsebino naše spletne strani glede na vrsto brskalnika obiskovalcev in / ali druge podatke.

Če pustite komentar na naši spletni strani, se lahko odločite, da shranite svoje ime, e-poštni naslov in spletno mesto v piškotkih. To so za vaše udobje, tako da vam ni treba ponovno izpolniti podrobnosti, ko zapustite nov komentar. Ti piškotki bodo trajali eno leto.

Če imate račun in se prijavite na to spletno mesto, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in je zavržen, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bomo tudi nastavili več piškotkov, da shranite podatke za prijavo in izbrane zaslone na zaslonu. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, možnosti piškotkov pa trajajo eno leto. Če izberete »Zapomni si me«, bo vaša prijava trajala dva tedna. Če se odjavite iz svojega računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če urejate ali objavite članek, bo dodatni piškotek shranjen v vašem brskalniku. Ta piškotek ne vključuje osebnih podatkov in preprosto označuje identifikacijsko številko objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Poteče po 1 dnevu.

Vdelana vsebina z drugih spletnih mest

Članki na tej spletni strani lahko vsebujejo vdelane vsebine (npr. Videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša na enak način, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o sebi, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretji osebi in nadzirajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino, vključno s sledenjem interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Politika zasebnosti mojzastopnik.si ne velja za druge oglaševalce ali spletne strani. Zato vam svetujemo, da se za podrobnejše informacije posvetujete z ustreznimi pravilniki o zasebnosti teh oglasnih strežnikov tretjih oseb. Vključuje lahko tudi njihove prakse in navodila, kako onemogočiti nekatere možnosti.

Izberete lahko, da onemogočite piškotke prek posameznih možnosti brskalnika. Če želite izvedeti podrobnejše informacije o upravljanju piškotka s posebnimi spletnimi brskalniki, jih lahko najdete na spletnih mestih brskalnikov.


S kom delimo vaše podatke

Poleg zgoraj omenjenih tretjih oseb in podatkov, ki so pomembni za vašo uporabniško izkušnjo, s tretjimi osebami delimo le tiste informacije, ki so nujne pri izdelavi zavarovalnih ponudb, pogodb ter odškodninskih zahtevkih. Takšne tretje osebe so zavarovalnice, v čigar imenu in na nihov račun sklepamo zavarovanja(Sava, Grawe, Allianz), ter odvetniška družba, ki vas zastopa v odškodninskem zahtevku in ji podelite Pooblastilo. Vsi podatki, ki so zahtevani v procesu, so nujni za pripravo konkretne ponudbe/pogodbe/zahtevka.

Vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, distribuirali ali dajali v najem nikomur drugemu, razen če imamo vaše dovoljenje ali ga zakon zahteva.

Če želite pregledati in posodobiti svoje osebne podatke, da se zagotovi točnost, nam pišite na info@mojzastopnik.si ali po možnosti dostopite do svojih podatkov o računu tako, da se prijavite v svoj račun tukaj in sami spremenite zapise.

 
Kako ščitimo vaše podatke

Spletna stran mojzastopnik.si je zaščitena s protokolom https. Na serverju, ki gostuje na domenca.com, je za ta namen nameščen SSL certifikat. Server je zaščiten s pripomočkom Patchman, ki ga zagotavlja ponudnik gostovanja, in posebno zaščito, ki jo uporabljamo na naši strani. Stran je redno pregledana, obšveščeni smo o vseh poskusih vdorov. Dodatno zaščito predstavlja še omejitev poskusa prijave in takojšnji zaklep v primeru poskusa prijave z neobstoječim uporabniškim imenom.

Vaše ponudbe in ostala dokumentacija so shranjeni v oblaku google drive. Do svojih dokumentov lahko dostopate samo vi oz. osebe, ki jim omogočite dostop preko posebne povezave. Za več informacij o google drive-u obiščite: https://policies.google.com/privacy.

Soglasje

Z uporabo našega spletnega mesta predpostavljamo, da soglašate z našo Politiko zasebnosti in v celoti sprejemate te pogoje. Ne uporabljajte spletnega mesta mojzastopnik.si, če ne sprejemate vseh pogojev, navedenih na tej strani.

Če imate dodatna vprašanja ali zahtevate več informacij o naši politiki zasebnosti, nas lahko kontaktirate preko e-pošte na info@mojzastopnik.si ali na naši kontaktni strani