Življenjsko zavarovanje

Kmalu!

  • Moje ime je M. Aplikacija za življenjsko zavarovanje je v remontu in bo na voljo kot bi mignil. Hvala za razumevanje!
Šifra: zivljenje Kategoriji: ,

Opis

Življenjsko zavarovanje ni pojem, o katerem bi se večina od nas z veseljem pogovarjala.
Predvsem zato, ker je bilo kar nekaj zastopnikov, agentov, finančnih strokovnjakov in podobnih, ki so to prodajali kot naložbo. Kako se je ta zgodba končala, pa vemo.
Če hočemo razumeti življenjsko zavarovanje, kaj to v resnici je in zakaj bi ga vsak potreboval, moramo vedeti, kaj to sploh je.

Kaj je življenjsko zavarovanje in kakšno potrebujem?

Življenjsko zavarovanje ni varčevanje, čeprav se je kot takšno prodajalo par desetletij, ampak zavarovanje tvojega življenja.
Je denar, ki ga zapustiš tistim, ki ti največ pomenijo, če bi zapustil-a ta svet iz kakršnegakoli razloga. In nič drugega.

Kakšno potrebuješ, je odvisno predvsem od tvoje življenjske situacije – imaš partnerja ali ne, imaš otroke ali ne, in če da, koliko jih imaš.
Pomembno je tudi, ali imaš kredit in v kakšni višini, kakšen je tvoj mesečni prihodek, in podobno.

Seveda pa ni samo smrt tista, ki družini obrne življenje na glavo. To se zgodi tudi v primeru invalidnosti in v primeru težkih bolezni.
V primeru težke prometne nesreče namreč nobena banka ne bo rekla “Bogi” in ti odpisala kredit. In če ne moreš več opravljati svojega posla, kako ga boš odplačeval-a?

Več o tem, kako je življenjsko zavarovanje pomembno, in zakaj bi ga moral vsak imeti, si lahko prebereš v našem članku Kako, kje, za kaj se naj zavarujem?.

Mimogrede – aplikacija, v kateri si zdaj, je v taki obliki prva na svetu. Lahko poveš dalje.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Življenjsko zavarovanje”