Shopping Cart

No products in the cart.

kako in kje se naj zavarujem

Kako, kje, za kaj se naj zavarujem?

Vprašanja, ki jih poznate, če ste slišali ali izrekli enega najlepših stavkov na svetu: Noseča sem.
Poznate jih tudi, če ste najemali ali najemate kredit za nakup doma.

Ponudba osebnih zavarovanj je ogromna, število klicev agentov tudi. Zavedate pa se, da v bistvu nekaj morate imeti.
In tu se pojavi težava. “Nekaj” imeti pomeni tudi “nekaj” dobiti. “Nekaj” ne pomaga. Zavarovanja, ki ne pomaga, ne potrebujete.

Kaj je zavarovanje?

Potrebujete takšno zavarovanje, ki bo vaši situaciji pisano na kožo. Predvsem pa morate vedeti, da zavarovanje ni varčevanje. Zavarovanje je zaščita vašega standarda. Poglejmo, kaj s tem mislim:
–  če ste nepazljivi in se zaletite, boste svoj avto popravljali na svoje stroške. Popravilo hitro stane 1000€ in več. Če imate kasko zavarovanje, je popravilo lahko zastonj. Zavarovanje vas stane npr. 30€ na mesec. Kaj se vam bo v denarnici bolj poznalo?
– bog ne daj pride do kratkega stika in vam zgori kuhinja. Kuhinja stane vsaj 2000€, zavarovanje opreme za stanovanje pa npr. 100€ na leto. Kaj vas bo bolj udarilo po žepu?

Boste po 10 letih plačevanja takih zavarovanj jezni, ker se ni nič zgodilo? No, vidite. In verjetno tudi ne boste pomislili, da bi zdaj nekaj dvignili ven, je tako?

Življenjsko zavarovanje

Isto velja za osebna oziroma življenjska zavarovanja.
Življenjsko zavarovanje je znesek, ki ga zapustite tistim, ki vam največ pomenijo, če umrete iz kakršnegakoli razloga.
Že samo ime pove – gre za zavarovanje vašega življenja. S tem družini omogočite odplačilo kredita, šolanje otrokom, odplačevanje položnic. Z “nekaj” tega ne boste dosegli. Zavarovanje mora biti dovolj visoko, da lahko pomaga.

Invalidnost

Seveda obstajajo tudi drugi dogodki, ki vam in vašim obrnejo življenje na glavo.
Huda prometna nesreča na primer. V primeru trajnih posledic ne boste sposobni opravljati svojega dela, s tem pa vam bo padel tudi prihodek. Kako boste odplačevali kredit? Kako boste preuredili dom? S čim?
Zavarovanje invalidnosti mora biti dovolj visoko, da z njim v primeru “če” odplačate kredit, preuredite dom in vam še ostane za življenje. Ne boste verjeli – če postanete invalid, se vam življenje ne ustavi, ampak “samo” spremeni. Vem iz prve roke.

Težke bolezni

Tempo življenja je vedno hujši in s tem povezano se pojavlja vedno več hudih bolezni kot so infarkt, kap, rak…takšne bolezni pa zahtevajo dolgotrajno zdravljenje.
Odgovorite si na vprašanje: kaj bi v primeru diagnoze težke bolezni najbolj potrebovali?
– denar?
– drugo mnenje, ker želite resnično vedeti, kaj vam je?
– najboljše možno zdravljenje, tudi v tujini?

Če je odgovor denar, sklenite zavarovanje kritičnih bolezni.
Če je odgovor drugo mnenje ali zdravljenje, boste sklenili eno od storitev Best Doctors.

Torej, da se vrnem na vprašanje iz naslova – Kako, kje, za kaj se naj zavarujem?
kako – tako, da bodo zneski dovolj visoki. Več kot zaslužite, višji kot so krediti, več kot imate otrok, višje zavarovanje potrebujete.
kje – ni pomembna zavarovalnica, pri kateri sklepate, ampak pogodba, ki jo sklepate. Ta bo določala, ali boste vi in/ali vaša družina v najtežjih trenutkih vsaj finančno preskrbljeni. Čustveno – tu vam nobeno zavarovanje ne more pomagat.
za kaj – najprej zaščitite dogodke, ki vam življenje obrnejo na glavo: smrt, invalidnost, bolezni. Šele nato, če vam ostane kaj budgeta, dodajte t.i. dodatno opremo: dnevno odškodnino, bolnišnični dan, zlome,ipd.

Sedaj morate samo še pobrskat po spletu, kaj priporoča Zveza potrošnikov Slovenije ali razni strokovnjaki in izračunat, kakšno zavarovanje potrebujete, potem poiskat najugodnejšo zavarovalnico, naročiti agenta in sklenit vaše zavarovanje.

Je kar delo, a ne?

KLIKNITE SEM.
Za linkom se skriva prva aplikacija na svetu, ki vam ne izračuna samo potrebnega zavarovanja za smrt, ampak tudi za invalidnost in bolezni. Vse to v slabih 3 minutah.

To pa je že malo lažje, ne?

 

Ti je všeč? Povej naprej.
Mark Ogner
Mark Ogner

Ustanovitelj in gonilna sila mojzastopnik.si.
17 let izkušenj v zavarovalništvu je naletelo na izdelavo spletnih strani in postalo nov hobi.
V prostem času uživam na morju, v vožnji z Belko in v igranju košarke.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja