Shopping Cart

No products in the cart.

Odškodnine preko spleta na mojzastopnik.si

Odškodnine preko spleta – zakaj in kako

Saj veš, kako je. Takrat, ko je najmanj potrebno, se ti nekaj zgodi. Zdaj, recimo, je taki čas. Tik pred morjem, vse splanirano, potem pa…drek. Ja no, a ni to prva misel?

Poglejmo, kaj odškodnina sploh je in kako preprosto lahko prideš do primerne odškodnine preko spleta. Pravilno bereš. Razvili smo namreč najbolj preprost in najmanj zoprn postopek za uveljavljanje zahtevkov za odškodnino.

Zavarovalnina ali odškodnina

Gremo po vrsti:

  • ZAVAROVALNINA je pogodbeno določen znesek, ki se izplača v primeru nezgode na podlagi lastnega zavarovanja.
  • ODŠKODNINA je denarno nadomestilo, ki ga prejmeš, ko je za tvojo nezgodo odgovoren nekdo drug. Izjema od tega pravila je AO plus – zavarovanje šoferja, povzročitelja prometne nesreče. Znesek za odškodnino ni vnaprej določen.

To pomeni, da ob poškodbi, ki si jo utrpel zaradi padca, udarca, zdrsa, pika čebele in podobnih dogodkov,  za zavarovalnino ne potrebuješ odvetnika. Izpolni ustrezen obrazec za prijavo nezgode in zavarovalnica ti bo izplačala dogovorjen znesek za čas aktivnega zdravljenja. Obrazce najdeš na svojem profilu.
Če je prišlo v tem primeru do padca zaradi poškodovanih javnih stopnic, nezadostne zaščite na delovnem mestu ali ledenega pločnika, potem si upravičen (tudi) do odškodnine. Zahtevek za odškodnino lahko oddaš direktno na zavarovalnici ali s pomočjo odvetnika.

Zahtevek za odškodnino

V zahtevku za odškodnino moraš navesti svoje podatke, podatke povzročitelja, kje se je nezgoda zgodila in kdaj. Potem moraš natačno opisati, zakaj je prišlo do nezgode – kaj je bil vzrok, kako se je nezgoda zgodila in kakšne so posledice. Nato moraš skopirati vso zdravniško dokumentacijo in vse dokumente, povezane s stroški zdravljenja in dokazovanjem posledic nezgode.

Seveda to zahteva kar nekaj pisanja, kopiranja, popravljanja, posledično tudi časa…razen, če najdeš našo stran. Kar ne bi smelo biti težko, ker za iskalni pojem odškodnine preko spleta zasedamo kar prva tri mesta v google-u.

Moja odškodnina – naša aplikacija za odškodnine preko spleta

Pravijo, da je preproste stvari najtežje narediti. In če ti tipkanje po telefonu, tablici ali računalniku ni tuje, potem je ta aplikacije ena teh stvari. Poglejmo, kako preprosto je z njo priti do primerne odškodnine preko spleta.

Kaj se zgodi, ko oddaš zahtevek?
Prejme ga priznana odvetniška pisarna, ki je na tem mestu ne smem omenjati zaradi prepovedi oglaševanja odvetnikov v Sloveniji. Tvoj primer bodo začeli preučevati najkasneje naslednji delovni dan. V kolikor bodo glede zahtevka še kakšne nejasnosti, te bodo poklicali ali se s teboj tudi sestali. Od oddaje zahtevka namreč mojzastopnik.si s tvojo odškodnino nima nič. Smo le pripomoček, ki ti celoten proces olajša.

Za konec

Želim ti, da vsega napisanega zgoraj in v posnetku ne boš nikoli potreboval-a. Ker pa vsi vemo, da nesreča ne počiva, veš sedaj, kje nas najdeš.
Če imaš morda smolo, da to bereš zato, ker ti pomoč pride prav ravnokar, obišči aplikacijo Moja odškodnina kar TUKAJ.

Za konec ti želim lep preostanek dneva in ne zapiraj se med štiri stene. Največ nezgod se zgodi ravno doma.

 

Ti je všeč? Povej naprej.
Mark Ogner
Mark Ogner

Ustanovitelj in gonilna sila mojzastopnik.si.
17 let izkušenj v zavarovalništvu je naletelo na izdelavo spletnih strani in postalo nov hobi.
V prostem času uživam na morju, v vožnji z Belko in v igranju košarke.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja