Shopping Cart

No products in the cart.

čas teče blog mojzastopnik.si

Se tudi tebi zdi, da čas teče abnormalno hitro?

Kako čas teče. Mineva točno en teden od kupovanja rož, abnormalne pridnosti in kar pač vse dedi počnemo, da našim dragim ženam, mamam in vsem ženskam, ki jih poznamo, pokažemo, kako jih cenimo. In prav je tako. Samo ne vse strpati v en dan v letu, ok?
8. marec 2017 je bil tudi prelomni dan za to stran. Lansirali smo namreč novo verzijo mojzastopnik.si, ki smo jo ljubkovalno poimenovali Verzija 2.017-3 😉

 

Murphy na obisku

Preseliti tako komplicirano stran, z vsemi posebnimi nastavitvami, predelavami in internimi povezavami, ni mačji kašelj. Moram se zahvaliti neverjetnim ljudem na domenca.com, brez katerih bi še danes čakal na pravi trenutek. Še tukaj – Gregor, hvala!

Torej, 8. marca je prišel čas za selitev. To pomeni, za tiste, ki tega niste vešči, da je treba preseliti vso bazo, vse nastavitve, vtičnike in datoteke. Da ne bi bilo prelahko, smo še namestili SSL certifikat. To je tista stvar, zaradi katere so nakupi preko spletne strani varni. Vidi se po zeleni barvi na začetku zgornje vrstice v Google Chrome, in po mali ključavnici na istem mestu v Safariju. Pomeni pa, da je treba spremeniti čisto vse naslove vseh podstrani, datotek, internih povezav,…

In, ker je možno, se je seveda zalomilo. Če ti začnem naštevati, bo ta članek dolg do naslednjega tedna.

Večino težav smo s pomočjo treh kontinentov že rešili (nisi vedel-a, da smo tako internacionalna druščina, a?). Je pa ta teden minil, kot da sem rožo kupil včeraj. Kar je še ostalo, in na čem delamo 24/7:

  • barve na Google Chrome se ne prikazujejo pravilno. Če to bereš ravno na Chrome-u, potem vedi, da smo na Firefoxu in Safariju dosti bolj živahni 😉
  • stari uporabniki nimajo dostopa do svojih profilov. Ta me najbolj mantra in bi nekje do konca tedna moralo biti rešeno.
  • sistem registracije in naročanja za nove uporabnike in naročnike še vedno ni tekoč, kot bi moral biti. Prešli smo namreč na t.i. double-opt in sistem, ki zahteva potrditev registracije s strani novega uporabnika (torej tebe, če tako želiš). Novega uporabnika pa mora potrditi tudi administrator strani.
    Zakaj je vse to potrebno? V zadnjem času se je povečalo število napadov na spletne strani po vsem svetu. Prizadet je bil celo ponudnik CDN-a Cloudfare. In verjetno si nihče  od nas ne želi, da bi nekdo brskal po tvojih dokumentih, ne?

 

In čas teče dalje…

V tem trenutku, ko to pišem, je ura že 20.50. V bistvu sploh ne vem, kdaj je dan minil. Vem pa, da moram izračunati še tri avtomobile, eno podjetje, enega otroka in eno gospo. Da o prikolici in motorju ne govorim.

Ne vem, če si opazil, čas teče tudi zate. Ne glede na težavice, ki jih še imamo na strani, ta dela nemoteno. Zato privarčuj nekaj svojega časa z iskanjem ponudb in pošlji povpraševanje. Bomo veseli. Ti pa tudi, ko bo ponudba priletela na tvoj mail. 😉
V kratkem lahko pričakuješ tudi podrobno, a preprosto navodilo za uporabo naših aplikacij. Sicer je krajša verzija že del same aplikacije.

Želim ti lep preostanek večera. Čas teče, zato grem delat dalje. Al’ pa veš kaj? Dosti je bilo za danes. Da ne bom postal cimer.

Ti je všeč? Povej naprej.
Mark Ogner
Mark Ogner

Ustanovitelj in gonilna sila mojzastopnik.si.
17 let izkušenj v zavarovalništvu je naletelo na izdelavo spletnih strani in postalo nov hobi.
V prostem času uživam na morju, v vožnji z Belko in v igranju košarke.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja